У НАТО заявляють, що готові до санкцій із серйозними наслідками для Росії
09:30 12.01.2022
293

Всі члени Північноатлантичного альянсу мають єдину позицію щодо рішучого реагування на подальшу агресію Росії, включно із суворими економічними та військовими наслідками, але все ж очікують від РФ конструктивної дипломатії, - про це заявила під час телефонного включення з Брюсселя постійний представник США при НАТО посол Джуліанна Сміт.

«НАТО відкрита та налаштована на змістовний діалог з Росією на основі взаємності. Але водночас ми виступаємо єдиним фронтом, щоби стримувати загрози для союзників по НАТО й подальшу агресію Росії проти наших партнерів у Європі»,- наголосила американська чиновниця.

Вона підкреслила, якщо Росія піде шляхом конфронтації та військових дій, «ми дали чітко зрозуміти Кремлю, що відреагуємо рішуче, в тому числі шляхом цілого набору високоефективних економічних заходів».

Крім того, Сміт зауважила: «Ми як альянс готові посилити оборону НАТО на східному фланзі, і ми готові запровадити серйозні витрати в разі подальшої агресії РФ проти України».

Вона підкреслила, що Сполучені Штати продовжують твердо дотримуватися принципу «жодних рішень про Україну без України». У цьому зв’язку вона зауважила, що Сполучені Штати узгоджують спільний підхід з усіма союзниками й партнерами в Європі, в тому числі, з Україною – у відповідь на неспровоковане військове нарощування сил РФ.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також