Саакашвілі в'їхав в Грузію в трейлері з молочними продуктами
18:03 21.10.2021
273

28 вересня екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі повернувся на батьківщину, сховавшись в трейлері з причепом, заповненим молочною продукцією. Про це повідомив представник прокуратури країни.

Трейлер прибув в порт Поті з України на кораблі «Вільнюс». Саакашвілі покинув вантажний відсік трейлера і пересів в кабіну вже в порту. Знаходження екс-президента в машині підтверджують відео з його телефону. Таким чином, Саакашвілі, «минаючи державний контроль, незаконно перетнув державний кордон Грузії».

Потім водій вантажівки і екс-президент вирушили до місця, де їх чекав «Мерседес» з двома водіями. Разом вони відправилися в село регіону Самегрело. Увечері 29 вересня Саакашвілі і його водій вантажівки знову сіли в трейлер і вирушили в Тбілісі, в квартиру водія. А 1 жовтня за день до муніципальних виборів, екс-президента затримали.

Генпрокуратура звинуватила Саакашвілі в незаконному перетині державного кордону (ст. 344 КК). У цій справі крім колишнього президента затримані водій трейлера Елгуджа Цомая, двоє співробітників порту Поті і ще один водій.

Зараз Саакашвілі перебуває у в'язниці міста Руставі. Він оголосив голодування, оскільки вважає себе політв'язнем. Екс-президент погодився на госпіталізацію в тюремну лікарню, рекомендовану його лікарями.

Михайло Саакашвілі був президентом Грузії два терміни поспіль - з 2004 по 2013 рік. Після відходу з поста він покинув країну. Проти нього порушили чотири кримінальні справи, за двома з яких його заочно визнали винним в 2018 році.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також