На Світлану Тіхановську в Білорусі завели кримінальну справу про «самовільне присвоєння влади»
17:29 13.10.2021
274

Слідчий комітет Білорусі порушив нову кримінальну справу проти лідерів опозиції Світлани Тіхановської і Павла Латушко. Про це повідомив офіційний представник відомства Сергій Кабаковіч.

Справу завели за статтею про самовільне присвоєння звання або влади посадової особи (ст. 382 КК РБ). За версією слідства, опозиціонери разом з «іншими учасниками змови» створили «псевдооргани державної влади і управлінь та представництв Республіки Білорусь за кордоном».

СК вважає, що фігуранти справи також проводили переговори з представниками іноземних держав і міжнародних організацій. У відомстві заявили, що дії Тіхановскої і Латушко порушили Конституцію республіки.

На Тіхановску в Білорусі заведено ще шість кримінальних справ, пов'язаних з протестами, проти Латушко - чотири справи. Серед іншого їх звинувачують в приготуванні терористичного акту.

Світлана Тіхановска була основним суперником Олександра Лукашенка на президентських виборах 2020 року. Павло Латушко керував Купалівським театром і приєднався до протестів, що почалися після виборів. Вони покинули Білорусь, Тіхановска поїхала в Литву, а Латушко - в Польщу.

Автор: Іван Петрик
Читайте також