МВС Білорусі: встановлено особи практично всіх адміністраторів і найбільш активних підписників телеграм-каналів, визнаних екстремістськими
17:03 17.10.2021
291

Міністерство внутрішніх справ Білорусі повідомило, що визначені особистості практично всіх адміністраторів і підписників телеграм-каналів, визнаних екстремістськими. Про це розповіли в прес-службі МВС Білорусі.

«Деанонімізація адміністраторів і найбільш активних підписників екстремістських телеграм-каналів і чатів практично завершена», - зазначено в повідомленні. МВС також продовжує виявляти всі повідомлення в месенджерах і соцмережах, що закликають до екстремізму і «створення протестної активності».

12 жовтня уряд республіки прийняв постанову про введення кримінальної відповідальності для підписників телеграм-каналів, визнаних екстремістськими. За статтею про участь в екстремістському формуванні (ст. 361-1 КК РБ) їм загрожує до семи років позбавлення волі.

Всього влада Білорусі визнала екстремістськими понад 100 Telegram-каналів, які критикували офіційні результати президентських виборів і писали про протести. Серед них - Nexta Live (958 тисяч передплатників), Nexta (454 тисячі), «Tut.by новини | Zerkalo.io »(484 тисячі) і« Країна для життя »(42 тисячі).

Автор: Єва Козаченко
Читайте також