Молдова призупинила ретрансляцію інформаційно-аналітичних програм російських телеканалів
13:00 03.03.2022
256

Урядова комісія з надзвичайного стану Молдови ухвалила в середу рішення про призупинення ретрансляції інформаційно-аналітичних програм російських телеканалів у країні на період дії надзвичайного стану в країні.

"Тимчасово заборонено ретрансляцію новин та інформаційно-аналітичних програм країн, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення (Росія не ратифікувала - ІФ)", - йдеться у рішенні комісії.

Телеканали Молдови, які ретранслюють передачі російських телеканалів, зобов'язані тимчасово призупинити ретрансляцію всіх програм із країн, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення. Це не стосується художніх і короткометражних фільмів, а також розважальних програм.

Комісія також ухвалила рішення, що дозволяє раді з телебачення та радіо (РТР) під час НС призупиняти дію ліцензії провайдерів і телеканалів на мовлення та ретрансляцію.

З 2017 року в Молдові діяла заборона на ретрансляцію інформаційних, інформаційно-аналітичних і військових програм російських телеканалів. Наприкінці 2020 року її було скасовано.

У зв'язку з ситуацією в Україні парламент Молдови оголосив у країні режим надзвичайного стану на 60 днів.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також