Кличко: На Саміті міст Північної та Південної Америки говоримо про допомогу у відновленні, яку можуть надати українським містам
13:50 30.04.2023
252

На Саміті міст Північної та Південної Америки, який цими днями відбувається  у  Денвері, обговорюють, зокрема, підтримку України, допомогу у відновленні, яку можуть надати міста різних країн містам українським. Саме місцеве самоврядування, його розвиток і співпраця міст є ідеєю цього саміту, який відбувається  вперше. Проводять його  за ініціативи Держдепартаменту США та за підтримки USAID. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Близько 2 тисяч мерів міст та представників місцевого самоврядування з 35 країн беруть участь у саміті. І обговорюють ефективну співпрацю, взаємодопомогу, розвиток місцевого самоврядування, – зазначив мер Києва. – З Ніною Хачігьян, спеціальним представником Держдепартаменту США з питань дипломатії міст і штатів, спілкувалися на головному майданчику саміту про роль міст у глобальному лідерстві та місцеве самоврядування як основу демократії. Із заступником Держсекретаря США з питань економічного зростання, енергетики та охорони навколишнього середовища Хосе Фернандесом, разом з мерами 4 українських міст, обговорювали майбутню відбудову українських міст, реформи, які потрібно втілювати сьогодні, навіть в умовах війни», – написав Віталій Кличко.

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також