Росія продовжує «газовий» тиск: у Європі – рекордний відбір палива зі сховищ
13:00 24.12.2021
256

Через зменшення постачання російського газу до ЄС через Польщу та Україну, Європа встановила рекорд з відбору газу зі сховищ - 762 мільйонів кубометрів,- про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив генеральний директор ОГТСУ Сергій Макогон.  

«Газпром зменшує постачання газу до ЄС через Польщу та Україну, тому Європа встановила рекорд з відбору газу зі сховищ. Він став максимальним від початку опалювального сезону, досягнувши 762 мільйонів кубометрів», - написав він.

За його словами, загалом наповненість сховищ з початку сезону скоротилася до 62,9 мільярда кубометрів, що становить 58,3 відсотка від обсягу та на 22 мільярди кубометрів менше, ніж минулого року.

Макогон наголосив, що на тлі цієї ситуації «Газпром» не став бронювати допомоги в «Ямал-Європа» та зменшив транзит через Україну з 109 млн м куб. на добу до 87,7 млн.

«Зниження постачання газу до ЄС в час, коли його вартість сягнула 2 тис. дол., говорить про те, що це не економічні рішення, а суто політичні, що мають за мету збільшити тиск на ЄС щодо запуску "Північного потоку 2" на умовах РФ», - додав гендиректор ОГТСУ.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також