Посол Мельник розповів про очікування від візиту Шольца до України
10:00 13.06.2022
260

Посол України у Німеччині Андрій Мельник очікує від майбутнього візиту канцлера ФРН Олафа Шольца до Києва виконання обіцянок щодо постачання зброї Україні та наданні Києву перспективи вступу до ЄС, - про це він заявив виданню Spiegel.

«Ми сподіваємося, що під час свого візиту до Києва канцлер нарешті дотримається німецьких обіцянок щодо поставок зброї та вступу України до ЄС», – сказав Мельник.

За словами посла, Україна все ще чекає на поставку важкого озброєння, такого, як самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000 і зенітні самохідні артилерійські установки Gepard. Одні лише оголошення та обіцянки, зазначив він, не допомагають проти загарбників на цій війні. Мельник сподівається, що канцлер назве конкретні дані про те, коли надійде обіцяна зброя, адже обіцянки були дані ще кілька місяців тому.

Глава дипмісії також сподівається на прогрес у питанні перспективи членства України в ЄС. «Якщо канцлер Німеччини разом із главами урядів із Парижа та Рима пошле сигнал, що Україна може стати країною-кандидатом, це буде більше, ніж просто потужний символ», – сказав Мельник, додавши, що це підняло б бойовий дух українців і чітко показало росії, що ЄС одностайно підтримує вільну Україну. Він також зауважив, що Шольц завжди казав, що хоче не просто поїхати до Києва заради фотосесії, а для конкретних результатів.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також