Париж нагадав про ініціативу Макрона щодо «європейської політичної спільноти»
11:00 10.06.2022
256

З наближенням засідання Європейської ради 23-24 червня МЗС Франції нагадує про ініціативу президента Макрона щодо створення “європейської політичної спільноти”, - як повідомляється на сайті МЗС Франції, про це сьогодні говорили міністр закордонних справ Катрін Колонна та глава МЗС Румунії Богдан Ауреску.

Зазначається, що міністри обговорили російську агресію проти України та її наслідки. Колонна закликала продовжувати підтримувати Україну та Молдову. Вона також наголосила на необхідності дій для зміцнення продовольчої безпеки.

Міністр підкреслила посилений внесок Франції в оборону та стримування на східному фланзі Атлантичного альянсу, що нещодавно втілилося в розгортання французьких військ на території Румунії. Вона також зазначила, що Європейський Союз під час головування Франції в Раді ЄС досяг значного прогресу, надаючи Україні матеріальну військову допомогу та вперше прийнявши Білу книгу про оборону (стратегічний компас).

“З наближенням засідання Європейської ради 23 і 24 червня Катрін Колонна підтвердила свою підтримку посиленого європейського закріплення Західних Балкан і нагадала про проєкт європейської політичної спільноти, представлений 9 травня президентом Республіки”, - йдеться у комюніке МЗС.

Також глави МЗС Франції та Румунії обговорили двосторонні питання, що становлять спільний інтерес у сфері економічного та військового співробітництва.

 

 

Автор: Богдана Валігура
Читайте також