Кличко зустрівся з Генеральним секретарем міжурядової коаліції «Спільнота демократій» Томом Гаретом
15:00 06.07.2023
266

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся у столичній мерії з Генеральним секретарем глобальної міжурядової коаліції «Спільнота демократій» Томом Гаретом, який відвідав українську столицю із ознайомчою місією. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Обговорили допомогу, якої потребує Україна та Київ у боротьбі проти російської агресії. Я підкреслив, що сьогодні наша держава б’ється не тільки за своє існування, а й за безпеку всієї Європи. Та подякував міжнародним партнерам і друзям за всебічну підтримку й допомогу, – зазначив мер Києва. – Також з паном Гаретом обговорили питання надмірної централізації державної влади в Україні, що безпосередньо загрожує розвитку демократії та місцевого самоврядування. Генеральний секретар «Спільноти демократій» Том Гарет озвучить проблеми, які ми обговорили, перед державами-членами на форумі “Спільноти демократій», – написав Віталій Кличко.

«Спільнота демократій» — це глобальна міжурядова коаліція, яка зобов’язується вживати узгоджених дій для просування та захисту демократичних свобод, зміцнення демократичних інститутів та розширення участі у політичному житті.

Була створена у 2000 році як спільна ініціатива колишнього держсекретаря США Мадлен Олбрайт і міністра закордонних справ Польщі Броніслава Геремека. «Спільнота демократій» була заснована на міністерській конференції у Варшаві, де делегації високого рівня зі 106 країн світу підписали Варшавську декларацію “Спільноти демократій”.

Автор: Анна Бурлака
Читайте також