Кличко з керівництвом Агентства США з міжнародного розвитку USAID та послом США в Україні відвідали один з обʼєктів критичної інфраструктури столиці
13:37 18.07.2023
366

Мер Києва Віталій Кличко, адміністратор Саманта Пауер та керівники Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) і делегація посольства США на чолі з послом Бріджит Брінк відвідали один зі столичних об’єктів критичної інфраструктури, щоб оглянути обладнання, пошкоджене або зруйноване внаслідок ракетних ударів росії, а також проведені на цей час роботи з відновлення об’єкта і підготовки міста до майбутньої зими.

«Масовані атаки росії спричинили пошкодження та руйнування майже 60% об’єктів енергетичної інфраструктури. Київ реагував на критичну ситуацію і впроваджував алгоритми резервного енергопостачання. Без колосальної технічної підтримки міжнародних партнерів це б навряд чи вдалося, – зазначив мер Києва. – Упродовж широкомасштабної війни США та USAID надають системну технічну допомогу українській столиці. Завдяки цьому ми пройшли минулий опалювальний сезон та вже готуємося до наступного», – наголосив Віталій Кличко.

Він нагадав, що минулого року за підтримки Уряду США на ділянках, пошкоджених ракетними обстрілами, столиця здійснила перекладку тепломереж. Повністю замінили 11 км трубопроводів.- На сучасні попередньо-ізольовані труби європейського зразка з системою сигналізації про пошкодження.

«USAID передав для комунального підприємства «Київтеплоенерго» 137 генераторів, що дозволило обладнати 25% котелень міста альтернативними джерелами живлення. Та продовжувати опалювати будинки, лікарні і важливі соціальні об’єкти. Генератори також передали аварійно-відновлювальним бригадам для проведення ремонтних робіт. Також «Київтеплоенерго» отримало від USAID 4 сучасні екскаватори, що одразу приступили до роботи з відновлення на об’єктах теплоенергетичної інфраструктури», – сказав Кличко.

Загальний обсяг переданої USAID Києву допомоги сягнув майже 150 млн грн. Це допомога у вигляді оновлення пошкоджених ділянок тепломереж, комплектуючих, генераторів, спеціалізованої техніки – екскаваторів, придбання солі для пом’якшення води під час виробничих процесів. Надання технічної допомоги для «Київтеплоенерго» стало можливим також завдяки злагодженим діям USAID та USAID Проєкту енергетичної безпеки.

Віталій Кличко подякував USAID в особі його очільниці Саманти Пауер за масштабну й системну підтримку, що забезпечує уряд США.

 

Читайте також