Кличко: Київ отримав чергову партію допомоги від німецьких партнерів – ще 5 нових пожежних авто
13:30 31.01.2024
327

Столиця отримала чергову партію допомоги від німецьких партнерів – 5 нових пожежно-рятувальних автомобілів від міста-побратима Лейпцига. Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що вже завтра отримані автівки заступають на бойове чергування у пожежних частинах міста.

«Столиця отримала чергову партію допомоги – 5 нових пожежних автомобілів. Зокрема, 2 нових автомобілі Renault Kerax з колісною формулою 6х4, 1 автомобіль Renault MDB3 та 2 Iveco Daily з колісною формулою 4х4. Усі машини підвищеної прохідності з сучасними системами піногасіння, – зазначив мер Києва. – Передало їх столиці німецьке місто-побратим Лейпциг, профінансувало Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини. А виробили в найкоротші терміни польські партнери – компанія Mito Truck», – повідомив Віталій Кличко.

Мер Києва подякував міжнародним партнерам за підтримку та допомогу. І зазначив, що в умовах війни, коли місту необхідно оперативно та ефективно реагувати на виклики та надзвичайні ситуації, така допомога дуже важлива.

Нагадаємо, від початку широкомасштабної війни Київ залучив та отримав від міжнародних партнерів і благодійників велику кількість і авто для потреб екстреної медицини, і рятувальну та іншу спецтехніку, і громадський транспорт. Зокрема, столиця загалом отримала 65 пожежних авто. Із них 24 – нових, найсучасніших, з можливістю піногасіння. (Два таких авто Київ передав Харкову). А також отримали 50 сучасних карет швидкої допомоги та 82 міських автобуси.

 

 

Автор: Марія Петренко
Читайте також