Ігор Кондратюк запропонував заборонити Україні і Росії оцінювати один одного на конкурсі
09:30 25.05.2021
287

Член українського професійного журі «Євробачення» Ігор Кондратюк заявив, що Росія як агресор не повинна мати права оцінювати Україну на конкурсі.

«Про оцінку учасниці з Росії. Як на мене, оргкомітет Євробачення повинен перейняти досвід УЄФА, і позбавити можливості Україну оцінювати виступи учасників від країни-агресора, а Росію - оцінювати учасника від України. Я вважаю аморальним оцінювати що-небудь і кого-небудь, хто представляє країну-агресора! Для мене особисто агресор завжди на останньому місці незалежно від виду змагання! Музика може бути поза політикою, музиканти і співаки - ніколи (мова про тих з них, у кого є мізки і честь) », - написав Кондратюк в блозі на «Обозреватель».

У фіналі «Євробачення», який пройшов 22 травня в Роттердамі, Росія і Україна не дали один одному жодного балу. У 2017 році Україна, яка проводила конкурс, заборонила в'їзд в країну учасниці з Росії Юлії Самойлової - в 2015 році вона відвідувала Крим. Тоді Європейський мовний союз розкритикував цю подію, заявивши, що це суперечить поняттю інклюзивності, прийнятому на конкурсі. Однак ЄВС в результаті створив окреме правило, згідно з яким до складу делегацій країн-учасниць не можуть бути включені персони, яким заборонений або небажаний в'їзд на територію приймаючої країни.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також