Ахметов і Коломойський висловилися з приводу закону Зеленського "про олігархів"
14:04 04.06.2021
266

Ігор Коломойський прокоментував можливість попадання свого прізвища в офіційний реєстр олігархів. Про це він розповів "Радіо Свобода".

"Морально я готовий потрапити в реєстр олігархів. Не хотілося б, звичайно, бути білою вороною і опинитися одному в цьому реєстрі. Але я, за великим рахунком, вже звик, що мене де-факто називають олігархом. Тому, яка вже різниця? Тепер ще й офіційно до реєстру внесуть. Костюм пошию і нашию на нього зірку "олігарх", - сказав Коломойський.

Однак олігарх підкреслив, що він погоджується з такою редакцією законопроекту, яка є в даний час.

Також Коломойський додав, що "нічого продавати під дулом пістолета не збирається". А в разі необхідності звітувати про свої доходи за законом.

У свою чергу, Рінат Ахметов заявив, що він не олігарх, а інвестор. І позбуватися від своїх активів не планує, тому що всі вони "придбані законним шляхом і працюють прозоро".

"Рінат Леонідович олігархом себе не вважає і був би здивований, якби його визнали таким. Рінат Ахметов - найбільший український інвестор. Компанія SCM вже більше 20 років інвестує в Україну і є найбільшим роботодавцем та платником податків", - відзначили в прес-службі Ахметова.

Відзначається, що на підприємствах SCM (Ахметова) в даний час працює майже 200 тисяч співробітників, в позаминулому році фінансово-промислова група СКМ виплатила близько 60 млрд грн податків, направила до CAPEX в Україні - 42 млрд грн, в соціальні проекти - 10 млрд грн .

Свої відносини з Офісом президента і президентом Володимиром Зеленським Ахметов тоді охарактеризував так: "Я сподіваюся, що у нас з президентом, одна мета: сильна, незалежна, цільна, демократична і успішна Україна. І все, що мені як бізнесмену потрібно від будь-якого українського уряду , - рівні правила гри для всіх, повага до права приватної власності і чесна конкуренція. Від цього виграє насамперед Україна і кожен українець ".

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також