Вибори на Донбасі за присутності окупаційних військ є неможливими - П.Порошенко
17:26 09.02.2017

Проведення виборів на Донбасі за присутності окупаційних військ є неможливим. Про це повідомив Президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі з прем'єр-міністро Греції Алексісом Ципрасом.

“Проведення виборів на окупованій території за присутності окупаційних іноземних військ є твердо та абсолютно неможливим. Це позиція перша. Позиція друга: не можна порівнювати окупацію сходу України російською армією і ситуацію в НДР”, — цитує Президента його речник С.Цеголко у Facebook.

Президент нагадав, що виведення російських окупантів є необхідною умовою для проведення виборів. “І однією з умов є безпековий компонент, який є в середині "дорожньої карти" із врегулювання ситуації з російською агресією. І виведення російських військ є абсолютно необхідною умовою”, - додав він.

Водночас П.Порошенко засудив дії нардепа Олексія Гончаренка: “разом з тим є абсолютно неприйнятна подібна поведінка народного депутата. Це є його приватною позицією. Вона була засуджена, наскільки мені відомо, фракцією і не відображає позицію політичної сили”.

Нагадаємо, посол Німеччини повідомив ЗМІ, що вибори на окупованому Донбасі можна провести і без попереднього гарантування безпеки. Після цього Надзвичайного і Повноважного посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля було викликано до Міністерства закордонних справ України для отримання пояснень щодо його висловлювань про вибори на Донбасі.

Як повідомляв УНН, у МЗС України наголосили послу Німеччини на неприпустимості проведення виборів на Донбасі.

Водночас у зовнішньо-дипломатичному наголосили, що в Україні високо цінують зусилля офіційного Берліна, у тому числі у "нормандському форматі", спрямованих на повернення миру на Донбас та припинення російської агресії проти України.

У МЗС ФРН прокоментували слова посла в Україні щодо можливості проведення виборів на Донбасі, вказавши на відданість мінському процесу.

Джерело: УНН
Читайте також