«Весь світ стоїть на боці України у питанні порушення морського права Росією» - нардеп Ткачук
22:05 17.12.2018
253

Генасамлея ООН розгляне проект резолюції щодо мілітаризації РФ Чорного та Азовського морів. 41 країна погодилась виступити в якості співавтора документа.

Дану тему обговорювали у студії телеканалу «112 Україна», одним з гостей якої був народний депутат Геннадій Ткачук.

- Сьогодні ситуацію обговорювали у євроспільноті і вони запевнили українську делегацію, що дипломатичний і економічний тиск на Росію буде здійснюватися. Також ми чули висловлювання спецпредставника США по Україні Волкера про те, що вони найближчим часом можуть запровадити додаткові санкції щодо Росії стосовно подій у Керченській протоці. Тому ми бачимо, що весь цивілізований світ стоїть на нашій стороні, - зазначив Геннадій Ткачук.

Як зауважив нардеп, Росія виснажується під впливом санкцій.

- Впевнений, що прийдеться Путіну йти на певні поступки. Думаю, що Україна і світова спільнота дотиснуть режим Путіна і він звільнить українських військових заручників, - зазначив політик.

Міжнародна спільнота розуміє, що Україна діє в рамках правового поля, а РФ чинить тиск на Україну. У нас є вектор євроінтеграції, вектор вступу в НАТО, і тому нам треба спільно зі всім світом дати відсіч російському агресору, - наголосив Геннадій Ткачук.    
Читайте також