ЗМІ: В.Нуланд покидає держдеп США
10:35 26.01.2017
252

Помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд і ще декілька високопоставлених американських дипломатів залишають свої посади і йдуть з держдепартаменту, повідомляє Associated Press, передає УНН.

Заступник держсекретаря з питань управління Патрік Ф. Кеннеді планує вийти на пенсію у п'ятницю, йдеться в повідомленні держдепартаменту.

До нього приєдналися двоє помічників секретаря Джойс Барр і Мішель Бонд, які подали у відставку в середу. Джентрі Сміт, який керує управлінням у справах іноземних представництв, також йде.

Ці четверо приєдналися до зростаючого списку дипломатів, які перебували на службі довгий час, але відмовляються залишитися в адміністрації Д.Трампа. "Цей список включає в себе Вікторію Нуланд, помічника держсекретаря у справах Європи і Євразії, і Грегорі Старра, помічника держсекретаря з дипломатичної безпеки", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, хоч жоден з чиновників безпосередньо не пов'язує свою відставку з Д.Трампом, утім багато дипломатів в приватних розмовах висловили занепокоєння з приводу служби в його адміністрації, враховуючи позиції, які він зайняв з багатьох питань зовнішньої політики.

Джерело: УНН
Читайте також