Створення Українського інституту на етапі погодження документації - МЗС
12:55 20.05.2017

Створення Українського інституту перебуває на етапі погодження документації у міністерствах і відомствах. Про це під час публічної дискусії "Культурна дипломатія: шляхи до порозуміння" в рамках Днів Європи-2017 заявив начальник управління публічної дипломатії МЗС України Анатолій Соловей, передає кореспондент УНН.

"Ми обговорювали з паном послом те, що сприйняття України за кордоном дуже сильно, на жаль, відрізняється від того, якою вона є насправді", - заявив А.Соловей.

Це пов'язано, за його словами, в першу чергу з тим, що його формували в тому числі "східні сусіди України - росіяни". З його слів, наразі головним завданням українських дипломатів має стати формування позитивного іміджу країни за кордоном.

"Створення Українського інституту - це інституція яка відповідатиме за системну презентацію України за кордоном", - сказав А.Соловей.

Він пояснив, що зараз створення інституту на етапі погодження необхідних документів різних інституцій і відомств.

"Головна ідея полягає в тому, що співробітниками інституту будуть не стільки дипломати, а професіонали, які прийдуть до нас із сфери культури і мистецтв, які просуватимуть культуру України за кордоном", - зазначив А.Соловей.

Раніше голова МЗС П.Клімкін оголосив про наміри створити Український інститут за кордоном.

Джерело: УНН
Читайте також