Понад 100 тис. українців скористалися безвізом з ЄС, - Порошенко
12:32 13.07.2017

Петро Порошенко заявляє, що з 11 червня без віз відвідали країни Європейського Союзу понад 100 тис. українців. Про це президент України повідомив у ході XIX саміту Україна - Європейський Союз, який транслював "112 Україна".

"Понад 100 тис. громадян вже скористалися своїм правом безвізових поїздок за біометричними паспортами, побачивши на власні очі, що таке безвіз, ЄС, куди рухається Україна і за яке майбутнє варто боротися і бореться молода українська держава", - сказав президент.

Нагадаємо, з 11 червня всі громадяни України, які мають біометричний паспорт, отримали можливість відвідувати без віз 30 країн Європи: всі країни ЄС, крім Великої Британії та Ірландії, а також Швейцарію, Ліхтенштейн, Ісландію та Норвегію. Українці можуть перебувати там до 90 днів протягом кожних 180 днів.

Раніше повідомлялося, що до трійки найбільш популярних напрямків, авіаквитки за якими шукали українці після введення безвізового режиму з ЄС, увійшли Барселона, Рим і Париж, свідчать дані пошуковика momondo.

Для подорожей потрібно мати при собі паспорт, зворотний квиток, страховку і гроші. Якщо у вас є запрошення, достатньо мати е-мейл з контактними даними сторони, що приймає. Детальніше про те, які документи потрібні для безпроблемного перетину кордону ЄС, читайте у статті 112.ua.

Читайте також