Канада має намір дозволити експорт зброї в Україну
11:40 05.04.2017
263

Наступним кроком у розвитку співпраці у сфері оборони між Канадою і Україною стане відкриття ринку зброї.

Про це заявив міністр оборони Канади Харджит Саджан, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ. "Відносини між Канадою та Україною є унікальними. Підписання оборонної угоди дозволить нам мати набагато грунтовніші та предметніші дискусії з різних тем. Тож внесення України до Автоматичного контрольного списку країн по вогнепальній зброї стане наступним кроком", - сказав Саджан. Водночас, він не сказав, коли саме Україна зможе купувати канадську зброю. "Ми завжди намагаємося рухатися уперед якомога швидше. Ми тісно співпрацювали, аби домовитися про оборонну угоду якнайшвидше і продовжуватимемо далі працювати спільно", - зазначив міністр оборони Канади.
Він додав, що підписання оборонної угоди є "дуже важливим кроком перед тим, як ми дійдемо до Автоматичного контрольного списку".
"Досягнені Домовленості стали еволюцією чудових відносин між нашими державами", - підсумував Саджан. Цей список (Automatic Firearms Country Control List) визначає країни, до яких Канада дозволяє своїм внутрішнім виробникам постачати зброю. Наразі до нього включені 35 країн серед яких Ботсвана, Росія, Саудівська Аравія та Колумбія, але немає України. Нагадаємо, що делегація Міноборони України на чолі зі Степаном Полтораком перебуває з кількаденним візитом в Канаді. У понеділок в Оттаві було підписано "Домовленості про оборонну співпрацю між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Канади та ЗС Канади", що дозволять активізувати двосторонню співпрацю між державами в багатьох напрямках.
Читайте також