Євросуд вперше визнав окупацію території України
16:17 25.07.2017
254

Україна виграла в ЄСПЛ першу справу, пов’язану з втратою контролю над Луганськом

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) виніс рішення на користь України у справі за скаргою проти неї, пов’язаною із втратою контролю уряду над частиною території Луганської області.

Про це повідомляє ЄП, зазначаючи, що скарга була подана ув’язненим Олександром Хлебіком, який відбуває покарання за звинуваченням у кількох злочинах та був засуджений в квітні 2013 року одним із судів Луганської області – "Невдовзі після засудження він подав апеляцію до апеляційного суду, розташованого в Луганську. Та оскільки у 2014 році місто було окуповане підтримуваними Росією сепаратистами, за його апеляцією досі не було винесено рішення. Він позивався в Страсбурзі до України, стверджуючи, що держава порушила його право на здійснення чесного правосуддя у зазначений часовий період".

"Судді Європейського суду з прав людини одноголосно визнали, що Україна не відповідальна за наслідки втрати контролю над територією Луганської області. Це рішення стало першим, де ЄСПЛ вивчав скаргу, пов’язану із втратою Україною контролю над територією ОРДЛО", – йдеться в повідомленні.

Читайте також