У Пентагоні запевнили, що виведення військ США з Сирії не буде довільним
15:00 08.01.2019
255

Виведення американських вiйськ з Сирiї має затвердженi стандарти i не буде носити довiльний характер. Про це йдеться в поширенiй у понедiлок заявi Пентагону.

Штаб операцiї “Непохитна рiшучiсть”, яку проводить в Iраку i Сирiї група країн на чолi з США, “має затвердженi рамки для виведення вiйськ з Сирiї i в даний момент здiйснює цей висновок”, вiдзначили в мiноборони США.

“Цi рамки заснованi на наявних реалiях i не призведуть до того, що виведення вiйськ буде носити довiльний характер”, — йдеться в документi.

Як iнформував УНН, 19 грудня Сполученi Штати повiдомили про те, що готуються до виводу всiх вiйськ з Сирiї. Пiзнiше був оприлюднений сам указ про майбутнє виведення вiйськ США з Сирiї.

Пiсля цього, президент Туреччини Тайiп Ердоган запевнив президента США Дональда Трампа, що знищить те, що могло залишитися вiд угруповання IД в Сирiї. Про це Трамп повiдомив в недiлю в своєму Twitter. Одночасно з цим, американський сенатор заявив, що змiна режимiв у свiтi не повинна бути роботою Америки. У свою чергу, Трамп визнав iншi країни здатними “подбати про Iсламську державу” без США.

Пiсля цього, Президент США Дональд Трамп погодився надати чотири мiсяцi на виведення американських вiйськ з територiї Сирiї.

Читайте також