США, Великобританія, Німеччина та інші країни закликали звільнити Навального
13:02 03.02.2021
254

Представники США, Великобританії, Німеччини та інших країн звернулися із закликом негайно звільнити політика Олексія Навального, засудженого на 2 роки і 8 місяців у справі «Ів Роше».

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у своєму твіттері, що в США «глибоко занепокоєні» діями Росії по відношенню до Олексія Навального, і «повторив заклик» - «негайно і беззастережно» звільнити політика і інших людей, засуджених за «здійснення своїх прав».

З подібною заявою виступив і міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб. Він закликав негайно звільнити політика і «всіх мирних демонстрантів і журналістів», яких заарештували на акціях 23 і 31 січня.

«Великобританія закликає до негайного і беззастережного звільнення Олексія Навального і всіх мирних демонстрантів і журналістів, заарештованих за останні два тижні. Сьогоднішня збочена постанова, спрямовану на жертву отруєння, а не на винних, показує, що Росія не виконує найосновніші зобов'язання, очікувані від будь-якого відповідального члена міжнародного співтовариства », - зазначено в заяві.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також