Bloomberg: США готуються ввести нові санкції проти Росії
19:36 08.04.2021
642

США найближчим часом озвучать новий пакет санкцій проти Росії і, можливо, вишлють частину російських дипломатів з країни, повідомляє Bloomberg з посиланням на свої джерела.

Адміністрація Байдена пояснює це тим, що нове розслідування підтвердило провину Росії в справах про втручання у вибори президента США і зломі IT-компанії SolarWinds.

Очікується, що найближчим часом рада визначить точні санкції щодо Росії. Джерело Bloomberg повідомило, що відповідь США, швидше за все, буде складатися з декількох кроків. До них відносяться санкції проти наближених Володимира Путіна і відомств, пов'язаних з втручанням у вибори.

На початку свого президентства Байден прийняв указ, який передбачає санкції щодо Росії за чотирма напрямками. Це втручання у вибори в США, повідомлення про винагороди бойовикам за голови американських солдатів в Афганістані, атака SolarWinds і отруєння лідера російської опозиції Олексія Навального.

Крім санкцій щодо конкретних осіб можливі висилки дипломатів, а також приватні переговори з Росією, в яких будуть викладені подальші дії, до яких США будуть готові приступити. Ці заходи будуть переважно спрямовані на ефективне стримування майбутніх кібератак.

Атака на SolarWinds сталася в березні минулого року. Хакери зламали програму Orion від SolarWinds і піддали уразливості кілька державних структур США і близько сотні приватних компаній. У лютому 2021 року представники США заявили, що за атаку відповідальні хакери з Росії.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також