Людмила Станіславенко підвела підсумки першого року депутатської діяльності
17:07 18.01.2017
255
[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Депутатка вінницької обласної Ради, голова постійної комісії з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини та засновниця благодійного фонду, Людмила Станіславенко, розповіла про виконану роботу за 2016 рік та поділилася планами на наступний рік. У своєму звіті депутатка зазначила, що впродовж року окрім роботи з виборцями та вирішення питань обласного рівня разом з колегами-депутатами, вона організовувала благодійні акції на підтримку важкохворих дітей, бійців АТО та внутрішньо-переміщених осіб, виділяла кошти з депутатського фонду на лікування та інші потреби громадян, які звертались в депутатську приймальню. Також Людмила Анатоліївна підтримувала вінницький притулок для тварин «Планета».

За рік депутатської роботи Ви піднімали ряд питань, які з них вже вдалось вирішити, над чим продовжуєте працювати?

- Вважаю, що головним моїм досягненням минулого року стало долучення громадськості до обговорення спірних питань. Вперше ми задіяли громаду для обговорення роботи комунального підприємства «Вінницякіно». Сьогодні ще триває процес реорганізації, проте наразі в роботі закладу вже є ряд змін, а цього року, найімовірніше, ми зможем повністю змінити якість роботи кінопрокатного підприємства. Також мною було ініційовано встановлення у приміщені обласної ради підйомника для маломобільних груп населення. До вивчення цієї проблеми запросили людей з інвалідністю. Подібних прикладів можна навести багато. Наприклад, на засідання постійної комісії з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини, яку я очолюю, ми запрошуємо громадськість до дискусії та засоби масової інформації для більш широкого висвітлення конкретної суспільної теми. Я впевнена, що при вирішенні суперечливих питань варто дослухатись до думки людей, адже ми працюємо саме заради них. Говорячи про найскандальніше питання, за яке прийшлось поборотись та відмінити попередньо прийняте рішення сесії, стала передача будиночка органіста у власність релігійної громади. Мешканці села Печера були категорично проти подібного рішення. Тому мною був ініційований виїзд на місце, де ми спільно з представниками профільних управлінь, релігійною громадою та мешканцями села впродовж декількох годин шукали шляхи вирішення даної проблеми. В ході зустрічі було досягнуто домовленості про залишення приміщення у власності громади, що надзвичайно важливо для мешканців Печери, а релігійна громада братиме його в оренду за символічну плату. За досягнення домовленості окремо хочеться подякувати єпископу Кам'янець-Подільської діїцезії Леону Дубравському та відзначити його розуміння та християнську позицію.

[/vc_column_text][vc_single_image image="106884" img_size="full"][vc_column_text]

Допомагаючи бійцям АТО та членам їх родин, на що Ви спершу звертаєте увагу?

- Насправді допомога бійцям антитерористичної операції, членам їх родин та внутрішньо-переміщеним особам надзвичайно важливе питання. Маючи освіту психолога, я розумію, що з цими людьми потрібно активно працювати, та надавати їм допомогу. Після втрати своєї домівки, рідних та друзів вони отримали глибоку психологічну травму. Розуміючи це, спільно з волонтерськими організаціями проводяться тренінги для бійців та членів їхніх родин. Зокрема, влітку за мого сприяння відбувся тренінг, під час якого фахівці працювали з дітьми, які разом з батьками переїхали з зони АТО. Окрім медичної допомоги вони потребують і матеріальної, тому я активно долучаюсь до акцій, в ході яких збирають кошти, продукти та речі для наших військовослужбовців, членів їх родин та внутрішньо-переміщених осіб.

[/vc_column_text][vc_single_image image="106885" img_size="full"][vc_column_text]

Ви замаєтесь благодійною діяльністю, значну увагу приділяєте інтернатним закладам, коли почали їм допомагати та що вже вдалось зробити?

- Допомагати одному з інтернатних закладів міста Вінниці я почала ще будучи школяркою. З тих пір благодійність – невід‘ємна частина мого життя. Нині я відвідую будинки-інтернати та передаю їх вихованцям допомогу. Ставши депутатом обласної ради, окрім благодійної допомоги я займаюсь вивченням потреб самих закладів, роботу персоналу та керівництва. Після дослідження ситуації спільно з колегами з депутатського корпусу ми обговорюємо проблемні питання та шукаємо шляхи їх вирішення. Говорячи про допомогу малюкам хочеться відзначити акцію, яка проходила у День захисту дітей. На благодійний показ кінострічки було запрошено вихованців п’яти будинків-інтернатів Вінницької області. В рамках заходу проходив показ фільму «Іван Сила»,  до перегляду якого долучились дітки з аутизмом та малюки з родин бійців АТО та ВПО. Окрім показу кінострічки малюки зустрілись з акторами. Звичайно, не обійшлося і без солодощів. Також я із задоволенням долучаюсь до організації екскурсій для вихованців інтернатних закладів.

[/vc_column_text][vc_single_image image="106886" img_size="full"][vc_column_text]

За Вашої ініціативи у Вінниці проходить багато благодійних акцій. Для кого збираєте кошти і чи допомагаєте їм після проведення заходів?

- На жаль, сьогодні у Вінниці багато важкохворих дітей, тому я як мати не можу стояти осторонь. Саме тому часто виступаю ініціатором та підтримую проведення в місті благодійних акцій, аукціонів та ярмарок. За рік депутатської діяльності ми провели не один захід, на якому збирали кошти на лікування онкохворих малюків, дітлахів з вадами зору та іншими проблемами. Хочеться наголосити, що і після проведення благодійних акцій я продовжую допомагати цим родинам. Сьогодні об’єднавшись ми можемо подарувати дітям щасливе дитинство за межами інтернатних закладів. Також під час благодійних акцій ми збираємо гроші для бійців АТО, внутрішньо-переміщених осіб та соціально-незахищених верств населення

Що плануєте зробити в наступному році?

- Насправді роботи дуже багато, наприклад в 2016 році розпочалась перевірка інтернатних закладів, цьогоріч продовжимо її. Також буду брати участь в засіданнях щодо щорічної оцінки керівників комунальних закладів, установ та організацій. Нині продовжую працювати над пропозиціями до проектів профільних програм. Не менш важливим є створення в області Центру протидії насильства в сім’ї. Також маємо на меті організувати в місті постійно діючу дитячу художню виставку. Як голова постійної комісії з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини на засіданні комісії планується заслухати керівників профільних управлінь, які розкажуть про хід виконання обласних програм. Окрім депутатської діяльності звичайно велику увагу приділятиму благодійності. Планів вдосталь, ще більше з’явиться згодом, адже запланувати заходи на весь рік доволі складно.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Читайте також