«Парламент, Адміністрація президента і Кабмін працюють чітко та злагоджено», - нардеп Геннадій Ткачук
20:23 10.10.2017
253

Парламент, Адміністрація президента та Кабмін працюють чітко та злагоджено, і свідченням тому є прийняття ряду важливих законів.

Про це в ефірі програми «Політрада» на телеканалі ВДТ сказав народний депутат України Геннадій Ткачук.

- Серед важливих законів, прийнятих цього тижня, прийняття у першому читанні законопроекту про реінтеграцію Донбасу, прийняття змін до судочинства, вирішення певних кадрових питань стосовно людей, які будуть обиратись на службу на конкурсних засадах та інші питання, - зазначив нардеп.

За його словами, на сьогоднішній день, робота парламенту дуже відрізняється від тих часів, коли рішення приймалися одноголосно за вказівкою зверху.

- Сьогодні в парламенті йдуть жваві дискусії, одні політичні сили виступають за якийсь законопроект, інші – проти. Наприклад, візьмемо закон про охорону здоров’я, який ми будем розглядати найближчого сесійного тижня. «Самопоміч» виступає за нього, «Батьківщина» - категорично проти, хоча обидві політсили називають себе опозиційними. Але ми маємо знаходити компромісні рішення в сесійній залі, - зауважив політик.

В ефірі програми також була піднята тема пенсійної реформи.

- Володимир Гройсман, коли розпочав цю реформу, говорив, що треба радикально все змінювати. Ми не могли змиритись з тим, що індексація пенсій довгий час не проводилась. Вважаю, що в пенсійній реформі було започатковано багато важливих кроків, це відновлення справедливості, встановлення чіткого механізму нарахування пенсій з проведенням індексації, тобто забрали багато запобіжників, які були до цього часу, коли пенсії підвищували певним категоріям, зазвичай, перед виборами. Сьогодні всі пенсіонери, які сумлінно працювали все життя, зможуть отримувати гідні пенсії, - зазначив Геннадій Ткачук.

Також нардеп висловив свою думку стосовно Мінських угод та Будапештського меморандуму.        
Читайте також