Нардеп Ткачук про зміни до Конституції про курс України на вступ до ЄС і НАТО: «Це історичне рішення»
10:38 08.02.2019

Вчора Верховна Рада підтримала зміни до Конституції про курс України на вступ до ЄС і НАТО. Дану подію в ефірі телеканалу «РАДА» прокоментував народний депутат Геннадій Ткачук.

- Вітаю українців з цим історичним рішенням. Після законопроектів про декомунізацію та Українську автокефальну церкву цей законопроект говорить лише про те, що Україна остаточно позбавляється свого радянського минулого, ми велика європейська нація і нас чекає Європа. Мені приємно відзначити, що всі політичні сили, попри президентські перегони та різні чвари, все ж таки зрозуміли свою місію як депутатів і проголосували за це історичне рішення, - зазначив нардеп.

Як зауважив політик, членство в НАТО - це приблизно 3% ВВП з кожної держави.

- Україна сьогодні витрачає на оборону 5% ВВП, тобто ми фактично швидкими темпами наздоганяємо те, що було розграбовано. Сьогодні нам потрібна високоточна зброя, нам потрібний ресурс для розвитку армії, - зазначив Геннадій Ткачук.

Також під час ефіру піднімали питання присутності російських спостерігачів на виборах в Україні. За словами Геннадія Ткачука, Росія – це країна агресор, тому Верховна Рада ухвалила законопроект про заборону участі громадянам Росії спостерігачами на виборах в Україні.
Читайте також