Нардеп Геннадій Ткачук позитивно оцінив проект Держбюжету-2019
15:48 18.09.2018
255

Держбюджет-2019 цілком реальний і є бюджетом розвитку. Про це у студії телеканалу ZIK заявив народний депутат України Геннадій Ткачук.

Також політик наголосив, що уряд вже третій рік вчасно подає бюджетну резолюцію.

- З моєї точки зору, цей бюджет цілком реальний, це бюджет розвитку. Заплановано зменшення інфляції, має покращитись добробут населення. Крім того, наше завдання - підтримати обороноздатність, щоб ми мали дієздатну армію з сучасним озброєнням. Оборона – попри все, якщо ми хочемо мати незалежну державу. Також ми повинні піднімати зарплати, щоб люди не їхали на заробітки за кордон, - зазначив Геннадій Ткачук.

У студії також піднімали тему власного газовидобування.

- Сьогодні ми прийняли закон, який обмежує маніпуляції з газом. Завжди газовидобування це була сфера впливу великих олігархів, а на сьогоднішній день ми дали можливість закордонним компаніям видобувати газ. Я знаю, наприклад, хорватська компанія зайшла, я особисто їздив, дивився, як в Полтавській області вони вже розробляють певні свердловини, - розповів нардеп.

Як зауважив Геннадій Ткачук, уряд працює над збільшенням видобутку власного газу.

- Володимир Гройсман поставив завдання, щоб через три роки газу власного видобутку вистачило на покриття всіх наших потреб, щоб держава стати енергонезалежною. Наголошую, що Росія продавала нам газ, щоб заморозити всю нашу видобувну галузь. На сьогоднішній день вона відроджується. Інша справа, що все відбувається не так швидко, адже багато перепон є, це серйозний бізнес, який покривається олігархічними колами, - зазначив нардеп.

Читайте також