ЄС назвав злочином вбивство "батька" ядерної програми Ірану
19:30 28.11.2020
263

Євросоюз назвав злочинним актом убивство провідного ученого-ядерника Ірану Мохсена Фахрізаде та закликав сторони уникати подальшої ескалації. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві речника ЄС і закордонних справ і політики безпеки, оприлюдненій в суботу.

Водночас, за інформацією Reuters, представник Ірану в ООН Маджид Тахт Раванчи надіслав листа Генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррішу і в Раду Безпеки ООН, в якому вказав на «серйозні ознаки відповідальності Ізраїлю» за загибель Фахрізаде і наголосив, що Тегеран залишає за собою право захищатися.

Як повідомлялося, 27 листопада провідний вчений-ядерник Ірану Мохсен Фахрізаде-Махаваді, який очолював дослідний центр нових технологій і вважався одним з «батьків» ядерної програми Ірану, був убитий біля Тегерана. Поки що ніхто офіційно не взяв відповідальність за це вбивство, проте в Ірані вважають, що його організатором є Ізраїль, оскільки прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху раніше виявляв особливий інтерес до Фахрізаде через його важливу ​​роль в іранській ядерній програмі.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також