Порошенко госпіталізували в лікарню через коронавірус
10:50 04.10.2020
277

П’ятого президента Петра Порошенка, який хворіє на COVID-19, госпіталізували з двостороннім запаленням легень до столичної лікарні. Також захворіла його донька

Марина Порошенко: Друзі, наша родина щиро вдячна за підтримку кожному. Сьогодні з COVID-19 боряться мій чоловік і наша донька. Петро Олексійович госпіталізований в одну з київських лікарень, яка лікує хворих на коронавірус.

Попри те, шо мій чоловік має двостороннє запалення легень, він має сильну волю і демонструє її у боротьбі з хворобою. Він чітко дотримується прописаного протоколу лікування.

Тепер щодо ситуації в лікарнях Києва – вона вкрай погана. І я знаю про це далеко не у зв’язку з хворобою чоловіка. З самого початку епідемії коронавірусу, наш Фонд, ще навесні, переорієнтував свою діяльність на боротьбу з COVID-19. І забезпечував захисні костюми, маски, противірусні окуляри, пульсоксиметри, постачав сучасні цифрові рентген-апарати і нові апарати ШВЛ. Ремонтував не працюючі.

Минуло півроку – влада жодних висновків не зробила. І маємо результат: лікарі вже на межі виснаження, хоч роблять все можливе. В лікарнях не вистачає ліжок для хворих на короновірус, кисневих концентраторів, реанімаційного обладнання. А зі спеціального фонду АнтиCOVID не закуплено навіть жодного апарату ШВЛ!

Поки гроші витрачали на все що завгодно, окрім медицини, влада повністю втратила контроль над протидією пандемії.

Ми розуміємо, що в цих умовах всі сили держави мають бути спрямовані на оснащення лікарень і забезпечення системи охорони здоров’я. Ми послідовно будемо над цим працювати.

Але зараз українцям, на жаль, доводиться розраховувати тільки на себе і на благодійників. Тому ще раз прошу кожного: користуйтесь масками і дотримуйтесь соціальної дистанції.

Щиро бажаю всім здоров’я!

Автор: Єва Козаченко
Читайте також