Гройсман з урядом заступилися за силовиків і засудили учасників блокади
15:50 15.03.2017
Уряд України виступив із заявою, в якій засудив діяльність і поведінку людей, що займалися блокадою непідконтрольних Києву територій. Відповідна заява з'явилася у середу на сайті Кабміну.
 "Ініціатори подій, які відбувалися останні декілька тижнів, намагалися розколоти суспільство і поставити під загрозу відновлення економічного зростання, перші ознаки якого ми спостерігали останнім часом", - йдеться у заяві.
Також вказується, що "під нібито патріотичними лозунгами здійснювалася блокада, яка насправді уже завдала великої шкоди країні". Кабмін підтримав дії правоохоронців, які "діяли у повній відповідності до рішення РНБО від 16 лютого 2017 року і норм чинного законодавства, діяли професійно і не завдали нікому шкоди". Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook написав, що "так звана "вугільна блокада" уже нанесла значну шкоду Україні". "Останні дні показали, що вони (блокувальники – ред.) обрали гірший шлях – шлях дестабілізації ситуації", - написав він. Гройсман окремо написав, що вважає дії правоохоронців правочинними. Як відомо, поліція відкрила кримінальну справу у зв'язку з інцидентом, який стався на блокпосту в Донецькій області напередодні ввечері.  
  Джерело: Українська правда
Читайте також