Геннадій Ткачук про результати президентських виборів: «Ми повинні поважати вибір більшості»
10:31 23.04.2019
254

В Україні відбувся другий тур виборів президента. Відповідно до даних ЦВК (опрацьовано 99,88% протоколів), за Володимира Зеленського віддали голоси 73,23% виборців, а за Петра Порошенка — 24,45%  виборців. Дану тему обговорювали у студії телеканалу «Наш», одним з гостей якого був народний депутат України Геннадій Ткачук.

- Ми повинні поважати вибір більшості, це і є демократія. Абсолютно згоден з тим, що нам потрібно працювати з новим президентом, але в той же час Петро Олексійович Порошенко заявив, що переходить до конструктивної опозиції, і фактично ми очікуємо від команди Зеленського вирішення тих питань, які були обіцяні. На превеликий жаль, можу констатувати, що на сьогоднішній день не пройшло і доби від виборів, ще не затвердили всі так звані мокрі печатки, однак в штабі Зеленського вже говорять про те, що зниження тарифів - це не їхня парафія, що гібридна війна з Росією не закінчиться так швидко, - зазначив Геннадій Ткачук.

За словами нардепа, громадяни мають багато очікувань від нового президента.

- Цифри результатів виборів говорять про те, що є високий рівень довіри до нового президента. Хочу вірити, що він буде виправданий. Побачимо через півроку, - зазначив Геннадій Ткачук.

Як зауважив політик, в Конституції чітко прописані повноваження президента, Верховної Ради, судів та інших гілок влади.

- Нам треба діяти виключно в рамках Конституції України. Україна є парламентсько-президентська республіка. І сподіваюсь на те, що пан Зеленський буде дійсно конструктивно працювати з парламентом, незалежно від того, які є фракції. Позиції можуть бути різними і шляхи досягнення різними, але головне питання – розуміти чіткий вибір українців: це євроінтеграція, це вступ в НАТО, це покращення життя і добробуту наших громадян. Інакшого шляху не буде, - зазначив Геннадій Ткачук.

https://www.youtube.com/watch?v=EbBBCJ9WKII

На його думку, Володимиру Зеленському варто відвідати ті регіони, де за нього дали найменше голосів, і донести людям свою позицію, як він бачить подальший розвиток країни.

- На сьогоднішній день, на превеликий жаль, я, наприклад, як політик не можу зрозуміти, куди ми рухаємося за новим президентом. Чи ми призупиняємо наш шлях до євроінтеграції, чи ми прискорюємо ті реформи які є, - зазначив нардеп.

Як наголосив Геннадій Ткачук, зараз є величезний кредит довіри і очікування суспільства від нового президента.

- Парламент має підтримувати його логічні ініціативи. З моєї точки зору, парламент не повинен схибити зі шляху євроінтеграції та вступу до НАТО. Стосовно Росії – маємо підтримувати з РФ прагматичні відносини, адже в нас 2400 км кордону, - зауважив політик.

Читайте також