Геннадій Ткачук: «Кабмін не втручається у використання коштів місцевих громад»
16:03 02.03.2019
254

Суть децентралізації полягає в тому, що громади самостійно вирішуть всі проблеми свого бюджету. Кабмін не втручається у використання коштів місцевих громад.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив народний депутат Геннадій Ткачук.

- Всі гроші, які сьогодні від децентралізації отримують місцеві громади, а це треба дати належне президенту Петру Олексійовичу Порошенко і Володимиру Борисовичу Гройсману, який був ініціатором цієї програми, вони використовують на власний розсуд. Кабмін не втручається у використання цих коштів. Більше того, усі бюджети громад фактично збільшились майже вдвічі, - зазначив нардеп.

За його словами, проблема в тому, що існують випадки, коли гроші зберігаються на казначейських рахунках замість того, щоб вони використовувались на розвиток громад.

- Наприклад, міський голова Львова в певний час зберігав кілька мільярдів гривень на казначейських рахунках і фактично на них відраховувались відсотки, в той час, коли потрібно було закуповувати якесь обладнання, ремонтувати дороги і т.д. Проти цього категорично виступав Володимир Гройсман, закликаючи витрачати ці гроші на потреби людей, - зауважив політик.

Як наголосив Геннадій Ткачук, децентралізація - це абсолютно вдалий проект і одна з найуспішніших реформ в Україні.

Читайте також