Почалися арешти учасників акції протесту на Банковій 14 серпня
18:29 30.08.2021
830

Почалися арешти учасників акції партії "Національний корпус" на вулиці Банковій, яка відбулася 14 серпня. Як передає кореспондент УНІАН, суддя Печерського райсуду Києва Віталій Писанець в повному обсязі задовольнив клопотання сторони обвинувачення про утримання учасника акції Олега Довбиша під вартою без права на внесення застави.

Слід зазначити, що Довбишу інкримінують дії, передбачені ч.4 ст.296 Кримінального кодексу - хуліганство, вчинене групою осіб з використанням зброї або інших предметів заздалегідь підготовлених для нанесення тілесних ушкоджень.


При цьому в обґрунтуванні підозри Довбишу зазначено, що таким "заздалегідь підготовленим предметом" є його нога, якою він, за версією слідства, завдав удар по шолому працівника поліції, який охороняв Офіс президента в день проведення акції.

У свою чергу захисники Довбиша відзначили, що в матеріалах підозри серед тілесних ушкоджень, нанесених поліцейському, вказані опіки очей від сльозогінного газу і немає ніяких даних про отриманих поліцейським тілесних ушкоджень в результаті удару.


Вони підкреслили, що слідчий навмисно трактував дії Довбиша по ч.4 ст.296 КК для того, щоб отримати право, згідно з Кримінальним процесуальним кодексом, просити суд обрати Довбишу безальтернативний запобіжний захід.


Слід також зазначити, що взяти на поруки Довбиша просили письменник Василь Шкляр, колишній народний депутат Андрій Іллєнко, а також лідер "Нацкорпуса" Андрій Білецький.
Однак суддя не взяв до уваги аргументи захисників і постановив взяти Довбиша під варту на 60 діб - до 28 жовтня.
Адвокати заявили, що подаватимуть апеляційну скаргу на це рішення.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також