В Україні розпочалася основна сесія національного мультипредметного тестування для 287 тисяч вступників
15:02 27.05.2024
256

В Україні стартувала основна сесія національного мультипредметного тестування (НМТ), в якій зареєструвалося понад 287 тисяч вступників. Більшість учасників будуть складати іспити у червні.

Міністерство освіти і науки України надало роз’яснення щодо дій у випадку оголошення повітряної тривоги під час проведення НМТ.

У разі повітряної тривоги інструктор призупинить тестування, а всі учасники та персонал пункту тестування перейдуть до укриття. Учасникам рекомендовано зберігати відповіді після кожного завдання, оскільки час, який залишився до завершення НМТ, буде зупинено. Після закінчення тривоги учасники повернуться до аудиторій і продовжать виконання тесту. Якщо тривога триватиме менше ніж 2 години 30 хвилин (сумарно для обох етапів тестування), учасники зможуть завершити тестування.

Якщо ж тривога затягнеться, відповідальний за тестовий пункт разом із регіональним центром оцінювання якості освіти вирішать, чи доцільно продовжувати тестування з урахуванням залишкового часу. У випадку, якщо НМТ буде зупинено, учасники зможуть скласти його під час додаткових сесій. Для цього потрібно подати заяву до регіонального центру оцінювання якості освіти. Заяву можна подати через відповідального за тестовий пункт на місці або самостійно протягом трьох робочих днів, включно з днем тестування.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також