МОН рекомендує ВНЗ з 25 жовтня піти на «дистанційку»
13:30 22.10.2021
255

Міністерство освіти і науки України рекомендує запровадити дистанційне навчання з 25 жовтня до 15 листопада у закладах фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти всіх форм власності та сфер управління – про це розповів міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

«Оскільки епідеміологічна ситуація з COVID-19 в країні погіршується, після відповідних консультацій з Міністерством охорони здоров’я МОН рекомендує запровадити дистанційне навчання з 25 жовтня до 15 листопада закладам фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти всіх форм власності та сфер управління», - заявив Шкарлет.

Міністр також зазначив, що навчання у школах з наступного тижня буде організовано з урахуванням епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні.

Шкарлет закликав всіх освітян, здобувачів освіти та їхніх батьків ставитись до ситуації з поширенням COVID-19 вкрай відповідально. «Вакцинуватися, тобто захистити себе від високих ризиків захворювання, сьогодні може кожен», - додав він.

В Україні 60%, за даними Шкарлета, «87% працівників закладів загальної середньої освіти отримали принаймні одну дозу щеплення. Повністю (двома дозами) вакциновано близько 380 тис. освітян - або майже 60% від загальної кількості».

За рекомендацією МОН деякі школи розпочали канікули раніше, сьогодні їх кількість становить 5790.

У регіонах, які потрапили до червоної зони, на канікулах або дистанційному навчанні знаходяться ЗСО, які не досягли показника вакцинації у 100%. Найбільше таких: у Запорізькій області - 156 шкіл, Дніпропетровській - 127, Донецькій - 113.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також