Україна затвердила початок навчального року-2023 під час воєнного стану
19:29 28.07.2023
272

28 липня Кабінет Міністрів України прийняв постанову щодо початку навчального року-2023 під час воєнного стану.

Згідно з рішенням уряду, освітній процес в Україні розпочнеться 1 вересня 2023 року і триватиме до 28 червня 2024 року. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про це під час засідання Кабінету Міністрів.

Водночас, обласним військовим адміністраціям та засновникам закладів освіти наказали організовувати початок навчального року залежно від безпекової ситуації на місцях.

Денис Шмигаль наголосив, що головне завдання - забезпечити безпеку дітей та здійснювати освітній процес в умовах, які гарантують безпеку всіх учасників.

З метою побудови комфортних та якісних укриттів для захисту учнів Кабінет Міністрів виділив 1,5 млрд гривень. Деніс Шмигаль підкреслив, що місцева влада та громади несуть відповідальність за цей процес.

Організація освітнього процесу буде здійснюватись з урахуванням конкретної безпекової ситуації в кожному населеному пункті. Обласні військові адміністрації та засновники закладів освіти мають ухвалювати рішення, спрямовані на збереження життя та здоров’я населення, підкреслили представники Міністерства освіти і науки України.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також