Математичні складнощі: школярі не справляються з освітньою програмою
10:00 29.04.2023
264

Математика та Англійська мова — найскладніші предмети для українського школяра. До такого висновку дійшли аналітики сервісу BUKI School, дослідивши попит на репетиторів впродовж року.

Репетитори з математики виявились найбільш затребуваними для позашкільного навчання дітей. На сайті bukischool.com.ua на їх пошук припадає біля 39% всіх запитів. З цим показником може позмагатись лише Англійська мова. Майже 35% запитів припадає саме на вчителів з англійської.

pastedGraphic.png

Якщо попит на репетиторів з англійської мови можна пов’язати з різними факторами, то у випадком з математикою відповідь може бути лише одна — шкільна програма заважка для більшості учнів. Батькам школярів доводиться оплачувати додаткові заняття з репетиторами, щоб діти змогли в достатній мірі засвоїти навчальний матеріал.

При цьому традиційно складні предмети, такі як Хімія та Фізика, потребують додаткових занять значно рідше. За даними BUKI School, на пошук репетиторів за цими напрямками припадає трохи більше як по 6% від усіх запитів. Для порівняння, такий самий показник має Історія України.

Проте, ситуація суттєво змінюється, коли школярі починають готуватись до ЗНО. Тут Математика так само на першому місці з показником у 36%, тоді як попит на репетиторів з Англійської мови знижується до 18%. На третьому і четвертому місці Українська мова та Історія України з показником біля 17%. І лише слідом йдуть Біологія, Хімія та Фізика з показниками менше 5%.

 

pastedGraphic_1.png

Залежно від предмету відрізняється і термін позашкільного навчання. Так, найдовше школяри готуються до ЗНО з Англійської мови — в середньому 3,5 місяці. Підготовка з Математики триває 3 місяці, Фізики та Української мови — 2,5 місяці.

 

Цікавий факт — на репетиторів з більшості шкільних предметів найвищий попит на старті навчання — у вересні-жовтні, а також перед екзаменами — у квітні. Тоді як пік попиту на додаткові заняття з Англійської мови припадає саме на літні місяці.

 

 

 

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також