ООН веде переговори з Туреччиною щодо її участі у гуманітарній місії в Україні
12:30 13.05.2022
252

Керівництво ООН продовжує переговори з посадовцями Туреччини щодо участі країни у розв'язанні гуманітарних проблем в Україні, зокрема щодо евакуації цивільних, - про це сказала на засіданні Ради Безпеки ООН помічниця Генерального секретаря з гуманітарних питань, заступниця координатора надзвичайної допомоги Джойс Мсуя.

«Обговорюється питання підтримки Туреччиною зусиль ООН щодо досягнення прогресу у вирішенні нагальних гуманітарних проблем в Україні», - зазначила Мсуя.

За її словами, заступник Генсека з гуманітарних питань Мартін Гріффітс провів переговори з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу та іншими посадовцями країни щодо участі Анкари в розв’язанні гуманітарних проблем.

Мсуя нагадала, що в понеділок під час третьої евакуаційної операції за участю ООН з меткомбінату "Азовсталь" та інших районів Маріуполя вдалося вивезти 174 цивільних. Загалом за допомогою конвою ООН евакуйовано 600 осіб.

Помічниця Генсека назвала «жахливим» обстріл школи у Білогорівці Луганської області, де, за її словами, "жінки й діти намагалися сховатися від бойових дій". Винні мають бути покарані, наголосила вона.

Мсуя зазначила, що організація гуманітарних коридорів для евакуації та доправлення допомоги у постраждалі райони ускладнюється використанням зброї з широкою зоною ураження та наявністю мін і боєприпасів, що не розірвалися.

На сьогодні свої домівки були змушені залишити майже 14 млн українців, з них 8 млн є внутрішньо переміщеними особами, сказала Мсуя.

 

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також