Окупанти розмістили у машинній залі ЗАЕС вибухівку та техніку
15:01 21.07.2022
262

На захопленій Запорізькій атомній електростанції рашисти розмістили вибухівку та техніку. За інформацією ЗМІ ворог «сховав» на ЗАЕС щонайменше 14 одиниць важкої військової техніки з боєкомплектом, зброю та вибухівку. Зброю розмістили поруч з обладнанням, яке забезпечує роботу турбогенератора.

За інформацією «Енергоатома» в даних приміщеннях знаходиться міститься легкозаймисте масло, яке охолоджує парову турбіну. Окрім того, поруч знаходиться вибухонебезпечний водень, який використовується для охолодження генератора.

Ризик пожежі багатократно зростає, а її гасіння стає вкрай проблематичним. Якщо ж пожежа станеться, наприклад через випадкову детонацію боєкомплекту, то її масштаби можуть дорівнювати тій, яка відбулася під час аварії на ЧАЕС, - заявили у компанії.

Зазначається, що військова техніка окупантів унеможливила доступ спеціалізованих пожежних та інших машин до машинної зали енергоблоку №1.

Нагадаємо, 4 березня ЗАЕС перейшла під контроль окупантів. Оскільки місто-супутник ЗАЕС Енергодар перебуває під окупацією ворога.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також