Окупанти почали масово здаватися в полон – ГУР
18:22 07.04.2023
255

Кількість охочих здатися в полон російських окупантів вдвічі зросла у березні, у ГУР вважають, що це пов’язано з очікуванням контрнаступу ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки, речник програми для здачі російських військових у полон "Хочу жить" Віталій Матвієнко в ефірі національного телемарафону новину 6 квітня 

У межах проекту "Хочу жить" у березні 2023 року зафіксували понад 3000 звернень. Це вдвічі більше за попередні щомісячні показники.

"Ми фіксуємо сплеск зацікавленості нашим проєктом. Вона пов’язана з очікуваним контрнаступом Збройних сил України, а також зі збільшенням втрат на фронті російських військ і погіршенням морально-психологічного стану безпосередньо в самій армії рф", – зазначив Матвієнко.

Він зазначив, що окупанти починають здаватися в полон по всій лінії фронту, тому такі операції проводяться кожні два дні. Окупанти здаються групами та по одному.

"Що стосується кількості звернень, то в березні ми зафіксували, по суті, рекорд – понад 3000 звернень, що вдвічі більше, ніж 2022 року. В жовтні та грудні 2022 року ми в середньому фіксували 1400-1500 звернень щомісяця. У січні-березні кількість зросла до 2500", – сказав Матвієнко.

Він додав, що часто окупанти здаються в полон з військовою технікою, а деякі "цікаві" зразки вже працюють на фронті проти армії країни-агресорки.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також