Обов'язкова евакуація: людям надаватимуть безкоштовне житло та соціальний захист
15:32 11.08.2022
260

Людям, яких евакуйовують з небезпечного регіону, надаватимуть безкоштовне житло та соціальний захист. Про це повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук на брифінгу, "Укрінформ".

«Обов'язкова евакуація передбачає розселення людей. Держава бере на себе повністю витрати по забезпеченню житлом. Тобто люди приїдуть та абсолютно безкоштовно будуть розселені. Ніхто з них грошей за це брати не буде і точно нікого не буде виселяти. Якщо ми вже організували евакуаційний потяг і людина сіла, то має знати, що її чекають, зустрінуть на пероні, завезуть, і вона буде проживати у прийнятних умовах», - сказала Верещук.

Вона запевнила, що особисто їздила та перевіряла, які умови створюють для внутрішньо переміщених осіб.

«До речі, ми дозволили регіонам проводити ремонтні роботи, в тому числі капітальний ремонт, реконструкцію, закупівлі товарів та послуг, щоб допомогти реконструювати житлові приміщення, або навіть нежитлові перевести у житлові під ВПО. Ми зробили все, щоб спокійно зараз забезпечити житлом безкоштовним наших внутрішніх переселенців», - сказала Верещук.

Як повідомлялося, агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи мирних жителів, знищуючи цивільну інфраструктуру. У регіоні давно немає газопостачання, а в багатьох населених пунктах - і водопостачання.

Верещук також зазначила, що поки що обов'язкова евакуація здійснюється лише з Донецької області, але згодом її можуть поширити на інші регіони, де ситуація погіршується чи погіршиться з настанням опалювального сезону. 

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також