Новий світ: як змінюється модний ритейл на тлі пандемії. Приклад українського інтернет-магазину одягу Leboutique
12:35 04.08.2021
273

Новий світ: як змінюється модний ритейл на тлі пандемії і карантинів

Ситуація, пов'язана з пандемією Covid-19, стає драматичнішою з кожним днем. У тому числі для ритейлу: магазини закриваються, люди вимушено (або добровільно) сидять вдома, їх споживча поведінка змінюється в корені. З позитивного, прослідковується лояність та довіра до інтернет-магазинів одягу, особливо коли мова йде про перевірені часом та відомі, такі як Leboutique. 

Те, що ситуація, яка склалася обернеться новою епохою для модного ритейлу, очевидно вже зараз. І так само зрозуміло, що найбільше постраждають невеликі незалежні марки, які не мають серйозних фінансових буферів і сильно залежать від активності своєї невеликої аудиторії. Що ж до онлайн-продажів, суспільство побачило, що це швидше, в цілому зручніше, та головне у пандемію, безпечніше.

Сама ситуація з поширенням коронавірусу не така страшна, як паніка навколо неї - саме вона впливає на настрій покупців і, отже, на їх споживчу поведінку. Згідно з дослідженням компанії Harris Poll, про вплив пандемії на здоров'я близьких турбуються 86% опитаних, а 84% переживають через економічні наслідки. Люди зосереджуються на покупці необхідних у побуті речей і харчових продуктів - на цьому тлі думки про оновлення гардеробу відходять на другий план.

Тому ритейлери, медіа і професіонали модної індустрії сходяться в єдиному заклику до споживачів: будь ласка, продовжуйте купувати, підтримуйте локальні проекти - марки одягу і речей для дому, кав'ярні, майстерні, інтернет-магазини. «Якщо люди перестають купувати, інші втрачають свою роботу, купівельна спроможність населення стає ще нижче - це спадна спіраль», - написав засновник відомого бренду Брендон Бабізян.

Період вимушеного перебування вдома може стати часом не тільки для самоосвіти, а й для того, щоб зробити своє споживання більш усвідомленим. Розберіть гардероб, обміркуйте, чого в ньому не вистачає і як привести його до бажаного ідеалу, складіть список і пошукайте речі з нього в українському інтернет-магазині. Якщо ви не готові замовляти онлайн або в принципі думати зараз про оновлення гардеробу, завжди можна створити лист бажань чи наповнити корзину онлайн та оплатити її пізніше, коли тривожний період закінчиться.

Під час пандемії розвиток електронної комерції став одним з головних трендів в ритейлі, тому що для цілого ряду товарних категорій онлайн виявився єдиним можливим каналом продажів.

 

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також