Німеччина підтримала ембарго на російську нафту - ЗМІ
17:03 01.05.2022
258

На тлі повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України уряд Німеччини підтримав плани Євросоюзу щодо запровадження ембарго на російську нафту. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як зазначає агентство, запровадження ЄС нафтового ембарго проти Росії стало значно вірогіднішим. Проти цього заходу тепер виступають лише Угорщина, Австрія, Словаччина, Іспанія, Італія та Греція.


За словами дипломатів, Словаччина та Угорщина опираються швидкому запровадженню ембарго через надмірну залежність від постачання російської нафти. Водночас у країнах Південної Європи дуже побоюються зростання цін на енергію для споживачів після відмови від російського палива.

За даними dpa, Єврокомісія має намір вже найближчими днями представити проект шостого пакету санкцій проти Росії, щоб ще більше посилити тиск на Кремль у війні Росії проти України. У той же час не виключено, що через значну кількість противників якнайшвидшої відмови від російської нафти ембарго може бути введено лише восени або навіть узимку.

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також