Netflix придбав права на сім українських фільмів
19:00 18.10.2022
279

Netflix придбав права на показ семи український фільмів, серед яких «Поводир» Олеся Саніна та «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча. Це перші з великого пакета фільмів, права на показ яких на території України придбав Netflix.

Фільми, які уже доступні на сайті:

  • «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча
  • «Захар Беркут» Ахтема Сеітаблаєва та Джона Вінна
  • «Зірки за обміном» Олексія Даруги
  • «Віддана» Христини Сиволап
  • «Фокстер і Макс» Анатолія Матешка
  • «Сторожова Застава» Юрія Ковальова
  • «Поводир» Олеся Саніна

«Цієї осені ми уклали дійсно унікальну угоду та продали права на перегляд великого пакета українських фільмів на Netflix на території України. За умовами та бізнес-етикою ми мали тримати це в секреті, тому просто спостерігали, як українські ЗМІ провели справжнє розслідування, оприлюднили інформацію, хоч і неповну, заздалегідь, як цю інформацію підхопила громадськість. Це свідчить про те, що наші повні метри насправді потрібні глядачу, викликають зацікавленість та захоплення. Все це надихає і далі працювати на локальну та глобальну дистрибуцію українських фільмів та серіалів. Слідкуйте за анонсами. Далі буде», – коментує Євген Драчов, директор Film.ua Distribution.

У жовтні журналістам Forbes стало відомо, що Netflix уперше придбає великий пакет українських фільмів. Йшлося про 14 проєктів, серед яких також «Велика прогулянка», «Найкращі вихідні» та «Снайпер. Білий ворон».

У вересні на Netflix з’явились три українських фільми «Дике поле» (за романом Сергія Жадана), «Бурштинові копи» та «Зустріч однокласників», доступні для перегляду на території України. Продажем цих стрічок займався медіахолдинг «Медіа Група Україна», який планує продовжити співпрацю зі стримінговим сервісом.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також