Неподалік Маріуполя знайшли понад 1 500 нових могил
11:00 07.11.2022
259

Згідно з аналізом нових супутникових знімків, зробленим BBC, понад 1500 нових могил було вирито на місці масового поховання поблизу південного українського міста Маріуполя.

Місце на північний захід від міста складається з великого поля могил, у якому, за словами українських чиновників і свідків, містяться тисячі тіл.

Останні супутникові знімки Maxar показують, що три місця масових поховань поблизу Маріуполя, розташовані в Старому Криму, Мангуші та Виноградному, неухильно збільшувалися з весни.

Центр інформаційної стійкості проаналізував зображення Старого Криму для програми «Панорама» BBC і дійшов висновку, що з часу останнього аналізу зображень у червні там було викопано 1500 нових могил. Зараз за оцінками, з початку війни там було викопано понад 4600 могил, хоча вона каже, що не може знати, скільки тіл поховано на цьому місці.

Наразі українські чиновники вважають, що під час бойових дій у Маріуполі загинуло щонайменше 25 тис. людей, а 5-7 тис. із них загинули під завалами після бомбардування їхніх будинків.

Свідки в Маріуполі розповіли BBC, що протягом останніх місяців вони бачили, як російська влада діставала тіла з-під уламків зруйнованих будівель у місті та відвозила їх для поховання.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також