НБУ фіксує зростання кількості вкладників у військові облігації
10:30 17.05.2022
255

За минулий тиждень понад 14 тисяч українців та представників бізнесу доєдналися до купівлі військових ОВДП,- про це повідомляє Нацбанк у Телеграмі.

"Кількість вкладників серед громадян та бізнесу постійно зростає. Тільки за минулий тиждень понад 14 тисяч українців та представників бізнесу доєдналися до купівлі військових ОВДП. Частка громадян у обсязі вкладень у військові облігації досягла рекордного показника як за кількістю покупців цінних паперів уряду, так і за показником володіння ними у процентному співвідношенні", - йдеться в повідомленні.

Загалом, станом на 16 травня, з початку повномасштабного нападу росії: Міністерство фінансів України провело 30 аукціонів із продажу військових облігацій, до державного бюджету залучено майже 60 млрд грн, близько 144,1 млн дол. США та 176,5 млн євро. Обсяг вкладень українських громадян та бізнесу у військові облігації становить майже 5,7 млрд грн (9,3% від загального обсягу придбаних військових ОВДП номінованих у гривні), 48 млн дол. США (33,9% від загального обсягу військових ОВДП номінованих у дол. США ) та 26 млн євро (14,8% від загального обсягу ОВДП номінованих у євро), нерезидентів – 300,4 млн грн.

Кожен бажаючий може доєднатися до купівлі військових ОВДП та підтримати у такий спосіб фінансову оборону України.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також