На Вінниччині засуджено шанувальницю «руського міра»
17:28 22.03.2023
287

Про це повідомляє пресслужба СБУ Вінницької області. 

Сімейний лікар однієї з амбулаторій Вінницької територіальної громади мала стійку проросійську позицію та протягом 2019 – 2022 років активно демонструвала її, публікуючи в заборонених російських «одноклассниках». Служба безпеки зібрала обґрунтовані докази вини ворожої пропагандистки, яка підтримувала та вихваляла злочинні дії російських окупантів.

На своїй сторінці у забороненій соціальній мережі вона поширювала антиукраїнські публікації та звеличувала воєнні злочини російських загарбників.

Слідчі спецслужби задокументували проведення розвідувально-підривної діяльності на шкоду державній безпеці України з боку фігурантки кримінального провадження. 

За матеріалами Служби безпеки, суд визнав її винною у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України) Кримінального кодексу України та призначив покарання у виді 2 років позбавлення волі.

Розслідування проводили співробітники СБ України у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також