На Вінниччині п’ять членів організованого злочинного угрупування привласнила 3 млн грн державних коштів
14:59 28.06.2022
389

27 червня слідчі обласного главку поліції Вінниччини повідомили про підозру у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). Фігурантами є п’ятеро осіб. Організатор і лідер організованої групи 31-річний громадянин росії.

За словами заступника начальника ГУНП у Вінницькій області Олександра Солдатова, слідчі слідчого управління ГУНП у Вінницькій області спільно з поліцейськими Управління стратегічних розслідувань задокументували діяльність організованої злочинної групи, члени якої на підставі підроблених документів отримували грошові кошти з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Таким чином зловмисники привласнили понад 2 700 000 гривень державних коштів.

27 червня п’ятьом зловмисникам слідчі оголосили про підозру: лідеру організованої групи 31-річному громадянину росії жителю м. Київ та чотирьом вінничанам віком 25, 27, 44 та 59 років. Під час проведення у фігурантів санкціонованих обшуків поліцейські вилучили речові докази.

Учасникам організованої злочинної групи загрожує покарання до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також