На Вінниччині пенсіонер намагався повісити собаку
11:15 24.03.2023
280

23 березня у селі Гармаки Барської громади чоловік намагався повісти свого пса за те, що він задушив курку. За фактом жорстокого поводження із твариною відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомила волонтерка Юлія Бартащук та прокоментували у відділі комунікації поліції Вінницької області.

“Люди почули, що скавулить собака, а коли заглянули на присадибну ділянку, то побачили, що господар на власному подвір’ї на шнурі за дерево вішає власну собаку. Очевидець почав кричати і господар зняв тварину. Мною була викликана поліція. Коли приїхали, власник зізнався, що вішав тварину, бо та задушила курку. Коли свідок почав кричати, господар зняв ще живу собаку зі шнура та дерева. Справа буде передана до суду згідно діючого законодавства по факту жорстокого поводження з тваринами. Мені соромно за наше місто і мені соромно за наших жорстоких людей. Поки ми отак і будемо, ми не заслужимо на достойне життя в країні, бо потрібно починати з себе”, - розповіла жителька міста Бар Юлія Бартащук.

Поліцейські розпочали досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Остаточна кваліфікація діям правопорушника буде надана після проведення процесуальних дій.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також